HET WEER - Onweer en wéér veel regen op korte tijd Weer
Weer

HET WEER - Onweer en wéér veel regen op korte tijd

HET WEER - Onweer en wéér veel regen op korte tijd

De week begint met wisselvallig weer in België, met regen en buien die vooral in de loop van maandagmiddag naar Vlaanderen uitbreiden. Sommige buien kunnen onweerachtig zijn en plaatselijk kan er meer dan 20 mm neerslag vallen binnen een uur. De temperaturen variëren tussen 12 en 18 graden, met een matige wind die in de loop van de dag van west naar zuidwest draait.

Vanavond en -nacht kan er vooral in het noorden van Vlaanderen nog intense neerslag vallen, waardoor plaatselijk meer dan 25 mm regen kan worden gemeten binnen 24 uur. Elders blijft het overwegend droog met lage wolken of mistvorming. De minima liggen tussen 5 en 12 graden, met een matige noordwestenwind aan de kust.

Dinsdagochtend wordt vooral in het noorden nog lichte regen verwacht, terwijl het in het zuiden meestal droog blijft met lokale opklaringen. In de loop van de dag blijft het overwegend droog, met enkele lokale buitjes. Geleidelijk verschijnen er in de namiddag bredere opklaringen aan zee en in het westen. De temperaturen variëren tussen 13 en 18 graden, bij een zwakke tot matige noordelijke wind.

Woensdagochtend zijn er lage wolken en mistbanken, vooral in de Ardennen. In de loop van de dag komen er aan zee en in het westen opklaringen, elders blijft het bewolkt. Het blijft overwegend droog, met temperaturen tussen 13 en 17 graden en een matige noordenwind.

Donderdag en vrijdag blijven droog, met afwisselingen van zon en wolken en temperaturen tussen 14 en 20 graden. Het weekend blijft ook overwegend droog, met wolkenvelden en opklaringen en temperaturen tussen 15 en 21 graden, bij een zwakke tot matige noordelijke wind.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws