HET WEER - Veel wind en koude temperaturen Weer
Weer

HET WEER - Veel wind en koude temperaturen

HET WEER - Veel wind en koude temperaturen

De komende week kenmerkt zich door wisselvallig weer in België, met een mix van regenbuien, opklaringen en wind. Woensdag wordt het wisselvallig met verspreide voorjaarsbuien en tussendoor opklaringen, waarbij de neerslag in de Ardennen een winters karakter heeft.

De temperaturen variëren van 3-4 graden in de Hoge Ardennen tot 8-9 graden in Vlaanderen, met een matige noordwestenwind die aan de kust soms krachtig is en pieken tot 60 km/u bereikt. Woensdagnacht blijft het grotendeels droog, al zijn lokale winterse buien mogelijk, vooral in de Ardennen waar ook lage wolken vormen.

De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Donderdagochtend start met opklaringen, maar al snel volgt zwaarbewolking met enkele buien, met name in Hoog-België en nabij de Nederlandse grens. De temperaturen schommelen van 5-6 graden in Hoog-België tot 10-11 graden in Vlaanderen.

Vrijdag en zaterdag blijft het bewolkt met regelmatige regenperioden, hoewel zaterdagavond een actievere regenzone arriveert. Temperaturen variëren tussen de 10 en 17 graden gedurende deze dagen. Zondag en maandag bieden meer opklaringen, met name in het oosten, terwijl het westen meer bewolking en buien ziet. De temperaturen blijven mild met maxima die zondag tot 17 graden reiken.

Dinsdag verwacht men opklaringen en bewolkte perioden met af en toe een bui, waarbij de temperaturen in Vlaanderen naar verwachting de 20 graden naderen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws