Krijgen we opnieuw een prachtig nazomerweekend? VRT-weerman Bram Verbruggen blikt vooruit

230901bramverbruggenvrt
Vandaag krijgen opnieuw droog weer. Maar hoe zien de vooruitzichten eruit voor het weekend en volgende week? Daarover vertelt VRT-weerman Bram Verbruggen meer.
"Vandaag krijgen we opnieuw een paar opklaringen en droog weer, maar tegen vanavond neemt de bewolking toe bij zo'n 21 graden. Vrijdag is de mindere dag van de week. Dan krijgen we een storing over ons heen. Die brengt veel wolken en wat lichte regen met zich mee, al zullen dat niet al te grote neerslaghoeveelheden zijn. Het wordt dan 21 graden."
"Het weekend ziet er dan opnieuw veel beter uit dankzij een hogeluchtdrukgebied. We krijgen dan rustig en droog weer met zon en wolkenvelden. Op zaterdag krijgen we wel wat ochtendgrijs en dat zou een tijdje kunnen blijven hangen. In de loop van de dag komt de zon erdoor bij 20 graden. Zondag gaan we zelfs naar 23 graden. Het gaat dan wel wat harder waaien met een afwisseling van zon en wolkenvelden en vooral tegen zondagavond verwachten we steeds meer wolken."

Wisselvallig

"Begin volgende week blijft het nog vrij zacht, zeker op maandag met 22 graden. We krijgen wel behoorlijk wat wolken en gedruppel hier en daar, maar op veel plaatsen blijft het ook droog. En ook dinsdag ziet er grotendeels droog uit, maar het wordt wel minder warm met 18 graden en het gaat dan ook wat harder waaien", aldus Bram Verbruggen.