Nog een nazomer in zicht? "Vanaf dan krijgen we opnieuw temperaturen tot 25 graden"

230918strandphotonews
Deze week krijgen we wisselvallig weer, met veel wolken, buien, wind en af en toe een opklaring. Kortom: de herfst is in het land. Of toch niet? Volgens verschillende weermodellen krijgen we binnenkort namelijk opnieuw een kleine nazomer.
Het blijft de hele week nog zeer wisselvallig. Op sommige dagen krijgen we wel wat opklaringen, maar van zomerse toestanden is absoluut geen sprake meer. Toch krijgen we volgens weerman Nicolas Roose van NoodweerBenelux volgende week opnieuw een 'Indian Summer', ofwel een nazomer.
Na het weekend zouden de temperaturen namelijk opnieuw richting 25 graden kunnen klimmen. "Beide weermodellen – zowel de Amerikaanse als de Europese – tonen het aan: na het weekend wordt het weerpatroon stabieler met droger en warmer weer en temperaturen tussen 20 en 25 graden", vertelt weerman Roose in Het Nieuwsblad. Het zou volgende week ook opnieuw droger worden met veel zon.

Niet uitzonderlijk

De kans dat dat de komende jaren opnieuw gebeurt, is ook groot volgens Roose. "Volgens een recente studie van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) begint september ook meer trekjes te krijgen van de maand juni en is het dus niet echt uitzonderlijk meer om zulke warme temperaturen te zien, zelfs een eenmalige opstoot van 25 of 30 graden", aldus de weerman.