Sabine Hagedoren ziet zeer slecht weer op ons afkomen: "Dan zakken de temperaturen drastisch"

230825sabinehagedorenvrt
Sabine Hagedoren ziet het weer deze week drastisch veranderen. Zo moeten we afscheid nemen van de zomerse temperaturen en krijgen we volop herfstweer.
"Vandaag wordt het na enkele plaatselijke buien tijdelijk droger. We blijven ook nog in die redelijk warme lucht zitten. Dus ook voor vandaag krijgen we temperaturen boven de 20 graden. In de Kempen krijgen we misschien zelfs nog 24 graden. Het waait wel wat harder dan de afgelopen dagen en tegen ’s avonds en ’s nachts vergroot alweer de kans op regen- en onweersbuien", aldus de VRT-weervrouw.
"Ook dinsdag kunnen er buien vallen, maar het blijft ook vaak droog. Temperaturen schommelen dan rond de 20 graden. Het wordt dus wat koeler en het gaat vooral nog wat harder waaien. Dat is ook woensdag en donderdag het geval. Dan waait het ook stevig. Woensdag wordt het wat zachter met 23 graden, met redelijk veel bewolking maar soms ook een opklaring."

Herfst

"Donderdag trekt een regenzone over het land bij 22 graden en er staat dan nog altijd veel wind. Ook vrijdag nog winderig weer, met geregeld regen- of onweersbuien. Daar kunnen een paar stevige kleppers tussen zitten. Ook zaterdag is er nog een kans op een bui. En vooral: vrijdag en zaterdag liggen die temperaturen een pak lager. Dan krijgen we maxima nog 17 graden. Het is duidelijk: deze week laat de herfst zich voelen", besluit Sabine Hagedoren.