Welk weer krijgen we volgende week? "Vanaf dan stijgt de kans op nachtvorst" Weer
Weer

Welk weer krijgen we volgende week? "Vanaf dan stijgt de kans op nachtvorst"

Welk weer krijgen we volgende week? "Vanaf dan stijgt de kans op nachtvorst"

Welk weer wordt het dit weekend en volgende week? Volgens het KMI zullen we helaas in het wisselvallige weer blijven zitten. En binnenkort kunnen we ook nachtvorst verwachten.

"Zaterdag start betrokken maar droog. In de voormiddag bereikt een nieuwe regenzone al snel ons land vanaf de kust, om in de loop van de namiddag uit te breiden over het hele grondgebied. In de namiddag wordt het iets droger over het westen, maar enkele buien blijven nog steeds mogelijk. De maxima liggen tussen 9 graden in het centrum en 12 graden aan zee. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidzuidoost, maar ruimt naar zuidzuidwest en wordt matig tot vrij krachtig."

"Zondag genieten we eerst van mooie zonnige perioden. Nadien wordt het overal wisselend bewolkt met bij momenten enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het over het westen en noordwesten stilaan droog met brede opklaringen. Het wordt 12 graden in het centrum en 14 graden in het westen van het land. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee. Windstoten tot 50 of 60 km/u zijn mogelijk in het binnenland en tot 70 km/u aan zee."

Volgende week

"Maandagochtend is het al zwaarbewolkt met buien over de zuidoostelijke landshelft. In de streken meer in het noorden is het tijdelijk nog droog met enkele opklaringen. In de loop van de dag wordt het overal snel zwaarbewolkt met de aankomst van een nieuwe regenzone vanaf het westen, die over alle streken sleept in de namiddag. De maxima liggen tussen 10 of 11 graden."

"Dinsdag begint zwaarbewolkt tot betrokken met buien. In de loop van de dag wordt het droger. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. Woensdag blijft het in de meeste streken bewolkt met vrij veel lage wolkenvelden, waaruit eventueel wat lichte regen of motregen kan vallen. We halen maxima van 5 tot 10 graden. Donderdag blijft het vermoedelijk zwaarbewolkt met kans op wat motregen. De maxima liggen tussen 5 en 12 graden. Vanaf woensdag stijgt de kans ook op nachtvorst."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws