Wetenschappers doen opvallende ontdekking: "Dit lichaamsdeel blijft na de dood nog jaren in leven" Wetenschap en natuur
Wetenschap en natuur

Wetenschappers doen opvallende ontdekking: "Dit lichaamsdeel blijft na de dood nog jaren in leven"

Wetenschappers doen opvallende ontdekking: "Dit lichaamsdeel blijft na de dood nog jaren in leven"

Er is wel degelijk leven na de dood. Dat hebben enkele Amerikaanse microbiologen ontdekt. Zo is er één lichaamsdeel dat nog blijft voortleven zodra je gestorven bent.

Nadat je sterft, blijven er bepaalde stukjes verder leven, meer bepaald de bacteriën in je darm. Als je in leven bent, halen ze normaal hun voedingsstoffen uit het voedsel dat je opneemt. Maar zodra je sterft, krijgen ze een heel andere functie.

"Eenvoudig gezegd gaan de bacteriën je lichaam laten verrotten", aldus onderzoekster Jennifer DeBruyn op The Conversation, een netwerk waarop onderzoekers persberichten publiceren. "Je moet weten dat als je doodgaat, je hart stopt met het vervoeren van zuurstofrijk bloed. Doordat er geen zuurstof meer naar je cellen gaat, zullen ze afsterven. De bacteriën in je darm kunnen daar dan van profiteren. Zij kunnen dit nu gebruiken als voedsel, aangezien ze geen voedsel meer binnenkrijgen als je eet", aldus DeBruyn.

Overleven nog maanden of jaren

"Je microben zijn organismes, die koste wat het koste willen overleven", legt ze uit. "Ze gebruiken jouw lichaam dus om zichzelf in leven te houden, en hun aantal zelfs te vergroten." En opvallend genoeg verdwijnen de microben ook niet zomaar. " Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat we maanden of jaren na het ontbinden van een lichaam, nog altijd sporen kunnen vinden van die microben."

31 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws