Domper voor Wout van Aert: Dít zijn nu officieel de drie allerbeste renners ter wereld Wielrennen
Wielrennen

Domper voor Wout van Aert: Dít zijn nu officieel de drie allerbeste renners ter wereld

Domper voor Wout van Aert: Dít zijn nu officieel de drie allerbeste renners ter wereld

In de wielerwereld werd er recent overgestapt op een nieuw puntensysteem. Vroeger telden enkel de punten van het huidige seizoen op de UCI-ranking.

Maar nu is die ranglijst doorlopend geworden, zoals in het tennis. Een voorbeeld: de winnaar van de Ronde van Vlaanderen behoudt de punten van het monument niet langer tot het begin van het nieuwe seizoen, maar wel tot de koers opnieuw gereden wordt en de punten herverdeeld worden.

Via dat scoresysteem is er één renner die met kop en schouders boven de rest uitsteekt: Tadej Pogacar. Remco Evenepoel staat op ruime achterstand tweede en Wout van Aert was tot voor kort derde. Maar de Jumbo-renner is eerder deze week voorbijgestoken door Mads Pedersen.

In tegenstelling tot vorig seizoen rijdt Van Aert namelijk niet de Bretagne Classic - waar hij vorig jaar tweede werd - maar wel de Tour of Britain. Door dat ‘puntenverlies’ springt Pedersen nu over de Belgische topper naar de derde plaats in de rangschikking. Met Philipsen staat er trouwens nog een Belg in de top tien.

UCI-Rangschikking

1. Tadej Pogacar: 7845

2. Remco Evenepoel: 5225
3. Mads Pedersen: 4880
4. Wout van Aert: 4722 6. Mathieu van der Poel: 4063 8. Adam Yates: 3737
9. Primoz Roglic: 3519
10. Joao Almeida: 2995

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws