Freddy Maertens en vrouw Carine pakken uit met heuglijk nieuws Wielrennen
Wielrennen

Freddy Maertens en vrouw Carine pakken uit met heuglijk nieuws

Freddy Maertens en vrouw Carine pakken uit met heuglijk nieuws

Iedereen met een wielerhart kent Freddy Maertens natuurlijk wel. De voormalige wereldkampioen is stopte in 1987 met koersen.

Maertens was toen al veertien jaar getrouwd met zijn wederhelft, Carine. Op 10 november 2023 vierden ze dus hun vijftigste huwelijksverjaardag. Daarvoor stonden ze de Dag Allemaal te woord voor een uitgebreid interview: “Dat is niets, 50 jaar, als je erover nadenkt.”

“We hebben elkaar leren kennen door Jempi Monseré. Freddy was naar een prijsuitreiking gekomen van zijn club in Torhout en ik was daar ook, samen met Jempi en zijn vrouw Annie, een nicht van mij”, vertelt Carine hoe ze haar levenspartner ontmoet heeft.

“Toen dat liedje begon te spelen, 'Comme j'ai toujours envie d'aimer', ben ik om Freddy gegaan om te dansen. Eigenlijk had het omgekeerd moeten zijn, hé. De jongen moest het meisje vragen. Maar Freddy zat daar maar te kijken”, vervolgt ze. “Ik was toen 19 en jij 16”, pikt Maertens in.

Feest

Op 10 november vierden ze hun jubileum: “Er was geen groot feest, hoor! We hebben het klein gehouden. We zijn iets gaan eten met onze dochter Romy, haar man Pedro en Anna-Nina. Gewoon heel rustig, in de familie.Freddy: Anna-Nina, dat is mijn oogappel, hé.”

“En Annie, de weduwe van Jempi, was er ook bij. We blijven haar in ons hart dragen”, sluit Carine af. “En cadeautjes? Dat hoefde niet! We hebben niet veel nodig, hé. De wensen die we kregen via Facebook en de berichten die ze ons stuurden, doen ons evenveel deugd”, aldus Maertens. “We zijn content!”

6 claps
6 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws