'Thuis'-acteur Daan Hugaert (74) ontsnapt op nippertje aan groot drama: "Was er net op tijd bij"

231114daanhugaertthuisvrt1
Momenteel gaat alles gelukkig goed met Daan Hugaert, maar vorig jaar had het niet veel gescheeld of het had er een pak slechter uitgezien. De 74-jarige acteur, die al 20 jaar de rol van Eddy vertolkt in ‘Thuis’, moest dringend geopereerd worden aan zijn hart.
“Vlak voor Kerstmis vorig jaar was er geen vuiltje aan de lucht. Ik voelde me kiplekker. Maar net voor Nieuwjaar liep ik in Gent en voelde een druk op mijn borst”, vertelt Daan Hugaert in Primo. Met het idee dat hij gewoon iets verkeerd gegeten had, vetrok de acteur met z’n vrouw op reis. “Op La Gomera kun je niet veel doen buiten wandelen, maar bij elke wandeling had ik opnieuw dat onprettige gevoel op de borst. Ik zocht op het internet naar de mogelijke oorzaken van mijn symptomen en daar werd ik niet blij van”, herinnert hij zich.
Terug in België zocht Daan meteen zijn dokter op, die hem uiteindelijk doorverwees naar een cardioloog. “Mijn hartspier was gezond, zo bleek uit de echo, maar voor het nakijken van mijn slagaders werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. 'Het is goed dat u gekomen bent, want ik zie hier een vernauwing van 80%', klonk het”, vervolgt de acteur. Maar toen moest zijn linkerkransslagader nog nagekeken worden. “Die bleek voor 99% dichtgeslibd. Ik moet, zonder het te beseffen, twee à drie weken voor een hartinfarct hebben gestaan”, onthult hij.

Trainen

Zo werden zowel in januari als in februari stents gestoken in zijn kransslagaders om de doorgankelijkheid van het bloed te verbeteren. Een beangstigende ingreep, die gelukkig goed verlopen is. “Daarna heb ik - op vraag van de cardiologen - intensief moeten trainen. Maar nu voel ik me weer goed, hoor”, stelt Daan gerust.