Geen wielerenner of voetballer: Dít zijn de jeugdidolen van Remco Evenepoel Wielrennen
Wielrennen

Geen wielerenner of voetballer: Dít zijn de jeugdidolen van Remco Evenepoel

Geen wielerenner of voetballer: Dít zijn de jeugdidolen van Remco Evenepoel

Remco Evenepoel is momenteel furore aan het maken in de Ronde van Spanje. Je weet allicht wel dat hij - voor hij de koersfiets vastpakte - lang voetballer was.

Evenepoel speelde onder meer bij de jeugd van PSV, KV Mechelen en Anderlecht en is nog steeds een grote fan van paars-wit. Maar toch zijn zijn jeugdidolen géén voetballers of wielrenners, dat onthulde hij nog niet zo lang geleden bij Het Laatste Nieuws.

De atleten waar hij het meest naar opkeek waren sprinter Usain Bolt en zwemmer Michael Phelps, twee van de meest succesvolle Olympiërs aller tijden: “De verzameling eremetaal van Usain Bolt en Michael Phelps is indrukwekkend. Magische momenten voor het tv-scherm hebben ze me bezorgd.”

“Bolt in het bijzonder. Die liep altijd één van de laatste nummers op de atletiekavonden… Het stadion volledig stil. Die uitstraling. Die power. Ook Phelps straalde dat uit in en naast het bad. Het maakte zo'n mannen uniek in hun soort. Er kon ook altijd wel wat show bij hen af. Dat was de kers op de taart”, concludeert de wereldkampioen tijdrijden.

Populair

Laatste nieuws