Margriet Hermans voor het eerst openhartig over burn-out:  "Dat is mijn redding geweest" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Margriet Hermans voor het eerst openhartig over burn-out: "Dat is mijn redding geweest"

Margriet Hermans voor het eerst openhartig over burn-out:  "Dat is mijn redding geweest"

Margriet Hermans draagt al een serieus rugzakje met zich mee. Zo botste de 69-jarige zangeres op haar 30ste serieus tegen haar grenzen, waardoor ze haar leven een andere draai besloot te geven.

“Vroeger had ik de verschrikkelijke neiging om almaar te willen pleasen. Ik wilde goed doen voor iedereen”, vertelt Margriet Hermans openhartig in Humo. “Maar dat gaat niet. Je cijfert jezelf te veel weg.” Ook in relaties had ze vaak hetzelfde probleem. “Ik zat almaar te denken: het zal wel aan mij liggen. Ze hebben vaak geprobeerd mij te veranderen, maar dat ging niet. Ik wás geen huismoeder aan de haard”, klinkt het. “Het gevolg was dat mijn relaties vaak moeilijk liepen.”

Tot het haar op haar 30ste allemaal even te veel werd. “Toen ben ik door een zware identiteitscrisis gegaan, wat men vandaag een burn-out noemt”, onthult Margriet. “Al vind ik dat een compleet foute term. Eigenlijk is het meer een heroriënteringscrisis. Je zit met vragen als: wie ben ik? Wat ga ik met mijn leven doen? Waar word ik gelukkig van?”, vervolgt de zangeres.

Redding

Margriet besefte dat het zo niet verder kon. En daarin is de showbizz haar redding geweest. “Na die crisis ben ik in de showbusiness terechtgekomen en daar kon ik wél mijn ei kwijt. Ik zong graag, lachte graag, speelde graag toneel en dat kon allemaal”, aldus de zangeres.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws