Heerschappij: ‘Dit zijn de beste veldrijders van eerste wintermaanden’ Wielrennen
Wielrennen

Heerschappij: ‘Dit zijn de beste veldrijders van eerste wintermaanden’

Heerschappij: ‘Dit zijn de beste veldrijders van eerste wintermaanden’

Komend weekend duikt met Wout van Aert de eerste van “de Grote Drie’ het veld in. Voor Het Nieuwsblad was het de ideale gelegenheid om de eerste veldritweken te evalueren.

Ze gaven heel wat renners een mooie score, maar met 9,5/10 steekt er toch eentje met kop en schouders bovenuit: Eli Iserbyt. “Leider in de Wereldbeker, leider in de Superprestige, zes keer gewonnen en in amper twee van zijn zestien gereden crossen niet op het podium. De regelmatigste én de beste!”

Na hem volgt - voor sommigen verrassend - Thibau Nys: “Wie in zijn eerste volledige profjaar, nog voor zijn 21ste verjaardag, de wereldbekerwedstrijd in de VS én de Koppenbergcross wint, heeft recht op een grote onderscheiding. Maar sinds 1 november gaat het allemaal wat minder.” Hij krijgt dan ook een 8,5/10 van de krant.

De drie ander Baloise Trek Lions - Ronhaar, Van der Haar en Nieuwenhuis krijgen allen 8/10: “Ronhaar hoort op zware modderige parcoursen hoort hij nu al bij de allerbesten. Van der Haar, wat een regelmaat en Nieuwenhuis heeft dit seizoen al twee keer gewonnen!” Cameron Mason kreeg trouwens 7/10 van de krant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws