‘Jumbo-Lease a Bike is de grote verliezer van deze winter’

230914woutvanaertseppkussjonasvingegaard
De wielerploegen voor 2024 beginnen stilaan vorm te krijgen. Bij Jumbo-Visma - volgend seizoen Jumbo-Lease a Bike - zagen ze een aantal toppers vertrekken.
Primoz Roglic trok natuurlijk naar BORA-Hansgrohe, maar ook Nathan Van Hooydonck - die noodgedwongen een punt achter zijn carrière moest zetten -, Rohan Dennis en Tobias Foss hebben de ploeg verlaten. In hun plaats komen Matteo Jorgensen en Ben Tulett het team versterken.
Per Strand Hagenes en Johannes Staune-Mittet maken dan weer de overstap vanuit hun eigen opleidingsploeg. In de Wielerflits podcast maken ze zich toch wat zorgen om de Nederlandse formatie: “De toekomst ziet er goed uit, maar Roglič en Van Hooydonck zijn vooralsnog niet adequaat vervangen met het oog op 2024.”
“Maar wellicht volgt er nog iets. Ze wilden aanvankelijk met 28 jongens het nieuwe seizoen in. Nu zijn er dat het minimale verplichte aantal van 27, met daarbij nog Michel Hessmann… Daar moet eigenlijk gewoon nog eentje bij”, sluiten ze af. Afwachten of Jumbo nog een sterke coureur aan het rennersbestand kan toevoegen!