Jumbo-Visma ploegleiding schrikt op: ‘De UCI moet drastisch ingrijpen’ Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ploegleiding schrikt op: ‘De UCI moet drastisch ingrijpen’

Jumbo-Visma ploegleiding schrikt op: ‘De UCI moet drastisch ingrijpen’

In de Vuelta blijft Jumbo-Visma heer en meester. De gele drietand blaast de tegenstand weg en daar is natuurlijk niet iedereen even blij mee.

Philippe Mauduit - de sportief directeur van FDJ - liet eerder al weten dat het klassenverschil tussen de ploegen te wijten is aan het budget waar ze over beschikken. De Fransman kent daar ook de oplossing voor: “Sommige sporten hebben een salarisplafond geïnstalleerd.”

“Die brengen de teams meer in evenwicht. In de wielersport is het niet aan ons om oplossingen te vinden”, maar natuurlijk wél aan de UCI. “Het is een kwestie van geld. Ik herinner me dat toen dit team de kleuren van Belkin of Giant droeg, ze níet erg fel waren.”

“Tegenwoordig stelt geld hen in staat om de beste renners te kopen en hebben ze duidelijk meer kansen om te winnen dan de andere teams”, concludeert Mauduit bij La Capitale. Volgens de Franse sportief directeur zou een salarisplafond de ongelijkheid in de koers dus rechttrekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws