Aster Nzeyimana klapt uit de biecht over hoeveel hij verdient bij VTM: "Ik schaam me niet om dat te zeggen" TV en Radio
TV en Radio

Aster Nzeyimana klapt uit de biecht over hoeveel hij verdient bij VTM: "Ik schaam me niet om dat te zeggen"

Aster Nzeyimana klapt uit de biecht over hoeveel hij verdient bij VTM: "Ik schaam me niet om dat te zeggen"

Enkele maanden geleden maakte Aster Nzeyimana zijn verrassende overstap van de VRT naar VTM bekend. Het financiële plaatje heeft de doorslag naar eigen zeggen niet gegeven. Maar de presentator steekt zijn loon niet bepaald onder stoelen of banken.

Aster Nzeyimana is sinds kort aan de slag bij VTM, waar hij voetbalwedstrijden mag becommentariëren én ’The Voice’ zal presenteren. “Ik was wat op m'n hoede voor gedoe: van de openbare naar de commerciële omroep, dat wordt al snel onsympathiek bevonden”, bekent het sportanker in Humo. “Maar al bij al is die overgang behoorlijk geruisloos verlopen, toch?” Buiten wat commentaar over zijn vermoedelijk hoge loon bij de commerciële zender, is Aster inderdaad gespaard gebleven.

Toch was geld naar eigen zeggen nooit het belangrijkste. “Ik voel geen schroom om te zeggen dat ik nu meer verdien dan tevoren”, geeft de presentator eerlijk toe. “Maar het is geen doorslaggevende factor geweest bij m'n beslissing, want het gaat om een loon dat ik ook op termijn bij de VRT had kunnen krijgen, als ik daar consequent was blijven groeien.” Al vond Aster het wel niet onbelangrijk dat VTM meer bood dan hij bij VRT verdiende.

Hyperventilerend jongetje

“Simpelweg omdat daar waardering uit spreekt: ‘We doen moeite voor je. We willen je écht’”, legt hij uit. “Maar zodra ik er aan de slag was, keek ik als een hyperventilerend jongetje uit naar de dag waarop ik m'n eerste match zou becommentariëren – níét naar de dag waarop m'n eerste loonbrief in de bus viel”, aldus Aster.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws