Levefere krijgt na pijnlijke wending énorme buitenkans om Evenepoel in extase te brengen

230831patricklefevere
Patrick Lefevere is volop aan het bouwen aan zijn ploeg voor volgend seizoen. Hij wist Mikel Landa al aan te trekken als superknecht voor Remco Evenepoel in het hooggebergte, maar er mag nog wel wat bijkomen.
Daar krijgt hij binnenkort mogelijk een enorme buitenkans toe. Toptalent Marco Brenner zoekt namelijk allicht naar een nieuwe ploeg. De Duitser ging normaal deelnemen aan de Ronde van Spanje, maar werd door DSM in laatste instantie thuisgelaten.
Bij Augsburger Allgemeine verklaarde Brenner wat er juist gebeurd is. Hij kampte al sinds vorige winter met rugpijn en om die problemen op te lossen paste hij onlangs zijn positie op de fiets aan. Maar dat liet hij niet weten aan zijn ploeg, die hem om die reden dus niet meenam naar de Vuelta.
“Ik ben teleurgesteld, al kan ik het ook enigszins begrijpen. De ploeg heeft bepaalde principes en daar moet alles voor wijken… Aan de andere kant begrijp ik dan weer niet waarom ik geen alternatief programme heb gekregen. Daar ben ik wel écht teleurgesteld over", reageerde Brenner bij de Duitse krant.

Contract

“Mijn contract loopt tot eind 2024. We moeten er nu voor zorgen dat mijn management een goede oplossing kan vinden met de ploegleiding”, aldus Brenner. Hij zou natuurlijk niet de eerste renner zijn die vóór het aflopen van zijn contract vertrekt bij DSM - denk bijvoorbeeld maar aan Marc Hirschi.
Mocht het Duitse toptalent ook echt vertrekken bij de Nederlandse wielerformatie - waar het dus toch alle schijn van heeft -, dan zou Lefevere hem een reddingsboei toe kunnen werpen. Eén dit is zeker: Brenner zou niet misstaan in de klimtrein van Evenepoel. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…