Mark Uytterhoeven aangedaan door overlijden: “Ze heeft lang ontkend dat ze ziek was”

230905markuytterhoeven
Mark Uytterhoeven heeft in zijn carrière als televisiemaker heel wat mooie dingen verwezenlijkt. In de jaren negentig was hij in Vlaanderen dé stem van de Ronde van Frankrijk.
Uytterhoeven is naast wielerliefhebber ook een grote voetbalfan. KV Mechelen is de ploeg van zijn hart en in Mechelen heeft hij dan ook een stamcafé: ‘den Tilt’. Maar dat café moet nu de deuren sluiten, want bazin Rozeke Raymaekers (87) is maandagnacht overleden.
Mark Uytterhoeven wil bij De Gazet van Antwerpen nog iets kwijt over Rozeke: “Het café was Rozeke haar leven. Ze wilde haar zaak openhouden en ze deed niets liever dan pinten tappen. Hoe langer, hoe liever. We hebben haar tegen zichzelf wat moeten beschermen door de uren van het café iets aan te passen.”
“Ze heeft lang ontkend dat ze ziek was en ze ging gewoon door. In zekere zin vonden wij dat als stamgasten fantastisch”, doet Uytterhoeven zijn verhaal. “Wij hebben Rozeke nooit weten klagen… . En ze paste ook helemaal in het kader van café Tilt, een zaak die al bestaat sinds 1906.”

Sterven achter de toog

Kort voor Rozeke heenging brachten de zorgverleners van het ziekenhuis haar nog een laatste keer naar het café om pintjes te tappen: “Rozeke was wellicht de oudste cafébazin van de stad. We verliezen een monument en een sterke vrouw. Ze wilde sterven achter haar toog. Dat is niet gelukt, maar ze heeft er wel nog een heel mooie avond beleefd.”