Mikel Landa zorgt nog voor overstap naar Soudal Quick-Step voor enorme opsteker voor Remco Evenepoel Wielrennen
Wielrennen

Mikel Landa zorgt nog voor overstap naar Soudal Quick-Step voor enorme opsteker voor Remco Evenepoel

Mikel Landa zorgt nog voor overstap naar Soudal Quick-Step voor enorme opsteker voor Remco Evenepoel

Dinsdag staat de eerste en enige individuele tijdrit van de Ronde van Spanje op het programma. Remco Evenepoel staat momenteel vierde in het klassement en zal om 16u56 van het startpodium bollen.

Volgend seizoen maakt Mikel Landa de overstap naar de ploeg van Patrick Lefevere. De Spanjaard staat momenteel vijfde in het klassement en start dus twee minuten voor Evenepoel aan zijn tijdrit. En dat is toch een fikse opsteker voor de wereldkampioen.

Landa staat namelijk niet gekend als de beste tijdrijder en het zou dan ook niet verbazen mocht hij meer dan twee minuten verliezen op Evenepoel. Dat zou betekenen dat de Aerokogel van Schepdaal dinsdag een mooi mikpunt voor zich krijgt.

Dat is vooral in vergelijking met Primoz Roglic een fikse opsteker. De Sloveen start net na Jonas Vingegaard, die op zijn beurt dan weer van Enric Mas een mikpunt kan maken. Het beloof alvast een boeiende koersnamiddag te worden!

Wachten

Bij Het Laatste Nieuws liet Evenepoel dinsdag weten dat hij al contact heeft gehad met Landa: "Ik heb hem een berichtje gestuurd. 'Dat wordt dus wachten op mij. Of je mag niet komen.' (lacht) Neen, grapje, natuurlijk. Landa streeft zijn eigen resultaat na in deze ronde. We zijn allebei professioneel genoeg om heden en toekomst voorlopig nog van elkaar te scheiden."

Starttijden etappe 10: 

14u25 Stefan Bissegger

15u09 Filippo Ganna
16u34: Stef Crass
16u38 Cian Uijtdebroeks
16u44 Joao Almeida
16u46 Juan Ayuso
16u48 Enric Mas
16u50 Jonas Vingegaard
16u52 Primoz Roglic
16u54 Mikel Landa
16u56 Remco Evenepoel
16u58 Lenny Martinez
17u00 Marc Soler
17u02 Sepp Kuss

Populair

Laatste nieuws