Ook verrassende wereldtoppers: Déze Belgen zoeken nog een nieuwe ploeg voor volgend seizoen

230928dewulfstuyvenbiermanscampenaertsdebondt
Het seizoen is nog niet afgelopen, maar de renners die nog geen contract hebben voor volgend seizoen beginnen zich toch stilaan (een beetje) zorgen maken.
Er zijn nog een pak coureurs die wachten op een contractverlenging of op zoek zijn naar een nieuwe ploeg, waaronder een aantal Belgen. Onder meer Jens Keukeleire (34, EF Education-EasyPost), Laurens De Plus (28, INEOS Grenadiers), Dries De Bondt (32, Alpecin-Deceuninck) en Ben Hermans (37, Israel-Premier Tech) zijn daar goede voorbeelden van.
Maar ook een pak internationale wereldtoppers hebben nog steeds contract ondertekend. Rui Costa, Geraint Thomas, Nacer Bouhanni, Fernando Gaviria, Ivan Sosa en Carlos Rodriguez hebben allen nog geen zekerheid over volgend seizoen. Er zijn dus nog een pak opties op de markt voor ploegen die nog graag een goede klimmer of sprinter willen aantrekken.
Gelukkig voor de genoemde renners zijn er nog heel wat WorldTour-ploegen op zoek naar versterking. Een ploeg mag maximum uit dertig coureurs bestaan en INEOS Grenadiers heeft officieel bijvoorbeeld nog maar vijftien renners voor volgend seizoen. Movistar zit aan zeven coureurs voor 2024, terwijl Alpecin-Decauninck en Astana er zeventien onder contract hebben liggen. Het beloven dus nog drukke weken te worden!