Ploegleider van Cian Uijtdebroeks bevestigt onaangenaam nieuws: “Het lijkt voorbij” Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider van Cian Uijtdebroeks bevestigt onaangenaam nieuws: “Het lijkt voorbij”

Ploegleider van Cian Uijtdebroeks bevestigt onaangenaam nieuws: “Het lijkt voorbij”

Cian Uijtdebroeks is na Remco Evenepoel de best geplaatste Belg in de Ronde van Spanje. Hij staat veertiende op iets meer dan vijf minuten van Sepp Kuss. Maar toch verloopt de Vuelta niet helemaal zoals vooraf gehoopt.

Woensdag probeerde de jonge klimgeit als enige van de klassementsrenners tijd te pakken, maar hij werd op een vijftigtal meter van de finishlijn terug ingelopen door de favorietengroep. Toch mag zijn aanvalspoging als een opsteker gezien worden.

Bij Het Laatste Nieuws liet ploegleider Jean-Pierre Heynderickx weten dat de jonge Belg de afgelopen dagen last had van zijn zitvlak, een onaangename blessure: “Het klopt dat hij last had. Cian heeft wat verzorging genomen tegen die irritatie. Maar als je hem woensdag op de slotklim vanuit het zadel zag versnellen…"

“Dan lijkt dat euvel voorbij!”, aldus Heynderickx. Ook over zijn tijdrit - waar hij ongeveer twee minuten verloor op de beste klassementsrenners - was de ploegleider toch aangenaam verrast: “Cian zal nooit een krachtpatser worden, maar qua fietspositie en bochtentechniek waren we niet ontevreden!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws