Tadej Pogacar schat zware blessure helemaal verkeerd in: “Dit had ik niet verwacht…”

230905tadejpogacar
Iedereen focust zich momenteel op de Ronde van Spanje, maar het is nog steeds amper twee maanden geleden dat de Ronde van Frankrijk afgewerkt werd.
Bij La Gazzetta dello Sport liet Tadej Pogacar - de runner-up van de Tour - nog eens van zich horen. Hij bereidt zich momenteel voor op het laatste deel zijn seizoen, met als hoogtepunt de Ronde van Lombardije. Bij de Italiaanse sportkrant kwam hij terug op de Ronde van Frankrijk en de rest van zijn seizoen.
“Ik zou mijn palmares van dit seizoen niet willen omwisselen met dat van Vingegaard. Er is maar één ding dat ik zou veranderen: mijn val in Luik-Bastenaken-Luik. Zonder die gebroken pols zou mijn seizoen perfect geweest zijn”, aldus Pogacar. De ernst van zijn blessure had hij niet meteen door.
“Eerst had ik niet verwacht dat de blessure zo’n grote impact zou hebben, maar nu… Als ik terugkijk op mijn voorbereiding voor de Tour, dan had het zeker een impact! Ik begon aan de Tour in topvorm, maar ik was niet klaar voor drie weken vol te koersen”, verklaart het wielerfenomeen waarom hij door het ijs zakte.

Lessen

Ondanks de problemen die de blessure met zich mee heeft gebracht, heeft de immer goedgezinde Pogacar er ook veel uit geleerd: “Het is door nieuwe dingen zoals een blessure dat je dingen leert voor de toekomst. Je gezondheid is het allerbelangrijkste, in het gewone leven én als een topsporter.”