Van Aert en Van der Poel krijgen verwittiging: “Ze gaan Nys aan hun been hebben!” Wielrennen
Wielrennen

Van Aert en Van der Poel krijgen verwittiging: “Ze gaan Nys aan hun been hebben!”

Van Aert en Van der Poel krijgen verwittiging: “Ze gaan Nys aan hun been hebben!”

Thibau Nys is de nieuwe Prins van het veld. De zoon van Sven won woensdag op de Koppenberg en zal zondag een gooi doen naar zijn eerste kampioenentrui bij de profs.

Ook Paul Herygers is enorm onder de indruk door wat de jonge Nys allemaal laat zien: “Zo'n prestatie had ik nog niet voor ogen voor Thibau! Voor mij heeft hij gewoon enkele tredes overgeslagen. Hij staat daar nu wel.”

Hij raadt de jonge Nys wel aan om geen volledig crossseizoen af te werken: “Vergeet niet dat Nys al een wegseizoen achter de rug heeft en enkele keren heeft uitgepakt. Ik denk dat ze zullen snoeien in zijn crossprogramma, hier en daar zullen ze een heel zware veldrit er tussenuit laten.”

Om dan in de andere crossen all-in te kunnen gaan: “"Ik zou Nys zeker loslaten in Val di Sole (10/12), een extreme cross op sneeuw en ijs. Hopelijk staan er daar enkele renners van de Grote Drie (Van der Poel, Van Aert en Pidcock, red.) aan de start!

Uitpakken

“Dat zou een hoogtepunt kunnen zijn voor Nys om daar uit te pakken”, sluit Herygers af. “"Voor de rest mag Nys af en toe proberen mee te schuiven met die grote jongens. Zij worden meer wegrenner en zullen misschien enkele procentjes minder risico nemen in de cross. Dan zullen ze Nys aan hun been hebben!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws