Wout van Aert moet écht iets ophelderen over Mathieu van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert moet écht iets ophelderen over Mathieu van der Poel

Wout van Aert moet écht iets ophelderen over Mathieu van der Poel

Wout van Aert heeft geen topseizoen achter de rug. Hij werd bijzonder vaak tweede en dat was ook opvallend vaak achter Mathieu van der Poel.

Bij de podcast De Rode Lantaarn had Wout het onlangs over zijn Nederlandse rivaal. Door het succesjaar van Van der Poel zou Van Aert overwegen om zijn koerstactiek aan te passen en meer op het wiel van de wereldkampioen te gaan rijden. Daar wilde Wout toch nog iets over kwijt.

“Ik weet dat dat zo is opgeschreven… Maar ik ga dat toch even corrigeren. Ik gaf in dat interview aan dat ik heb gemerkt dat ik soms ander moet durven koersen. Dat té enthousiast koersen niet altijd de beste tactiek is, zeker als je met mannen als Mathieu en Pogacar op weg bent.”

“De media heeft er dan van gemaakt dat dat mijn antwoord was op Mathieu zijn successen van dit jaar”, gaat de Jumbo-Visma kopman verder. “Maar ik die context was het interview helemaal niet… Nu kwam het over dat ik vanaf nu op zijn wiel zou koersen, maar dat is helemaal niet de bedoeling!”

Slim

“Het komt er vooral op neer dat - áls ik met hem mee kan - ik soms wat slimmer moet zijn en niet altijd vol moet meerijden”, sluit Van Aert het onderwerp af. “In de Ronde kreeg ik het deksel bijvoorbeeld op de neus, ik had met dus iets meer moeten sparen zodat ik wél nog meekon.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws