Zéér verrassend: “Vijftig procent van het peloton zegt dat híj de beste klimmer is”

230907rondevanspanjepeloton
Het wielerseizoen nadert weer stilaan zijn einde. Met de Vuelta wordt momenteel de laatste grote ronde van het jaar afgewerkt.
Daar staat Sepp Kuss na twaalf dagen nog steeds mooi aan de leiding. Hij telt nog meer dan één minuut en dertig seconden voorsprong op zijn eerste achtervolgers -  Roglic en Vingegaard - en mag dus écht wel als kanshebber voor de eindzege gezien worden, daar zijn ze ook bij Jumbo zeker van.
“Vraag honderd profwielrenners wie de beste klimmer is in het (WorldTour-)peloton en zeker vijftig zullen je antwoorden: ‘Sepp Kuss’”, wist Het Laatste Nieuws uit de mond van een insider bij Jumbo-Visma te noteren. Maar hoe komt het dan dat hij nooit eerder voor eindwinst ging?
Robert Gesink verklaart: “Misschien moet hij dat voor zichzelf nog wat ontdekken. Hij heeft nooit eerder in zo'n situatie gezeten. Hij heeft een hang naar innerlijke rust. Dat heeft misschien te maken met zijn Amerikaanse achtergrond. Zijn familie en vrienden hebben allemaal een beetje hippiementalieit.”