Dit weekend kan je deze bijzondere komeet spotten: "Voor het eerst in 430 jaar" Wetenschap en natuur
Wetenschap en natuur

Dit weekend kan je deze bijzondere komeet spotten: "Voor het eerst in 430 jaar"

Dit weekend kan je deze bijzondere komeet spotten: "Voor het eerst in 430 jaar"

De komende dagen kan je een komeet, die nog geen maand geleden ontdekt werd door een Japanse amateur-astronoom, spotten met het blote oog. De komeet verschijnt daarmee voor het eerst in 430 jaar aan de nachthemel. Daarna verdwijnt hij weer voor 437 jaar.

Je kan de bijzondere komeet, die de naam C/2023 P1 Nishimura kreeg, zaterdag of zondag het best spotten. "Het beste is om voor zonsopgang naar de hemel te kijken, in noordoostelijke richting links van Venus, bij een heldere hemel, vrij van lichtvervuiling", zegt Nicolas Biver, astrofysicus bij de Parijse sterrenwacht, aan het Franse persagentschap AFP.

De komeet werd op 11 augustus ontdekt, bestaat uit stukken ijs en rots en is 1,5 km groot. Zodra de komeet dichter bij de zon komt, wordt hij steeds helderder, maar zakt hij ook lager aan de hemel. Daardoor wordt het moeilijker om hem te zien. Sterrenkundigen raden dan ook aan om een verrekijker bij de hand te houden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws