Belangrijke waarschuwing over het weer voor wie dit weekend naar zee gaat Binnenland
Binnenland

Belangrijke waarschuwing over het weer voor wie dit weekend naar zee gaat

Belangrijke waarschuwing over het weer voor wie dit weekend naar zee gaat

De afgelopen dagen was het aan zee merkelijk kouder dan in het binnenland. Dat temperatuurverschil kan zelfs tot tien graden oplopen.

Wie dit weekend afzakt naar zee, zal ook rekening moeten houden met een temperatuurverschil. Zo weet Het Laatste Nieuws dat de temperatuur in de voormiddag boven de 20 graden zal liggen, maar dat het in de namiddag zeker vijf graden kouder kan worden. Dat komt door de zeebries die zal ontstaan.

David Dehenauw zegt wel dat zo'n zeebries erg moeilijk te voorspellen is. "Als ik inschat dat de zeebries om 14 uur zal opsteken, terwijl dat in de praktijk al om 12 uur is, dan kan ik er in het begin van de namiddag wel vijf graden naast zitten", geeft de weerman toe. "Vergis ik me compleet en komt er helemaal geen zeebries, dan wordt het aan de kust net zo warm als in het binnenland, en is er dus geen sprake van een temperatuurverschil."

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws