Deze twee populaire apps op je Mac zorgen ervoor dat je wifi veel trager werkt Binnenland
Binnenland

Deze twee populaire apps op je Mac zorgen ervoor dat je wifi veel trager werkt

Deze twee populaire apps op je Mac zorgen ervoor dat je wifi veel trager werkt

Weet je dat sommige van je favoriete apps op je Macbook de snelheid van je wifi kunnen beïnvloeden? We belichten alvast twee populaire apps die ervoor kunnen zorgen dat je wifi veel trager werkt: Google Chrome en Adobe Creative Cloud.

Google Chrome staat bekend om zijn snelheid en veelzijdigheid. Maar deze populaire browser van Google is ook berucht om zijn hoge geheugengebruik. Daardoor kan je wifi dus een pak trager werken. Het kan dan ook lonen om over te stappen naar een minder geheugenintensieve browser, zoals Safari of Firefox, om te kijken of dit een verschil maakt voor je wifisnelheid.

Adobe Creative Cloud is een andere app die mogelijk een groot deel van je wifiverbinding in beslag neemt. Deze app synchroniseert constant bestanden tussen je apparaat en de Cloud. Dat kan leiden tot frequente en intensieve datatransfers en druk leggen op je netwerkverbinding. Het beperken van synchronisatie tijdens de piekuren of het uitschakelen van de synchronisatie wanneer het niet nodig is, kan helpen om de druk op je wifi te verminderen en de prestaties te verbeteren.

Activiteitenmonitor

Het controleren van de activiteitenmonitor op je Mac kan ook nuttig zijn om te achterhalen welke andere apps veel geheugen verbruiken en mogelijk je internetverbinding vertragen. Hoewel deze twee populaire apps een invloed kunnen hebben op je wifisnelheid, zijn er andere factoren die ook van invloed kunnen zijn, zoals de locatie van je router, het aantal verbonden apparaten en de kwaliteit van je internetpakket. Het is altijd een goed idee om alles te bekijken als je wifiproblemen ervaart.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws