Ernstige waarschuwing voor als je komende dagen op de weg moet: "Kan erg verraderlijk zijn"

verkeerautosnelwegphotonews
Na een lange periode van tropische hitte in België wordt er op zondag eindelijk regen verwacht. Het Belgische Verkeersinstituut waarschuwt echter voor verraderlijke gladheid op de weg. Motorrijders en automobilisten moeten extra alert zijn, aangezien zelfs een beetje regen kan zorgen voor een glad wegdek.
Olieresten, rubberresten en stofdeeltjes hebben zich gedurende een maand opgehoopt en kunnen in combinatie met regenwater een dunne, gladde laag vormen. Het advies van het Verkeersinstituut is om de snelheid aan te passen, vooral in bochten waar het wegdek verraderlijk glad kan worden.
Ervaring leert dat er vaak ongevallen gebeuren als gevolg van deze vuile ondergrond. Ook speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, moeten extra voorzichtig zijn, aangezien ze bij snelheden van 45 kilometer per uur kunnen slippen.

Opletten

Op zondagavond en in de nacht van zondag op maandag wordt wisselend bewolkt weer verwacht, met overal in het land kans op regen- en onweersbuien. Hagel en windstoten zijn mogelijk. De temperaturen liggen tussen 15 en 20 graden, met een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Ook volgende week blijft het opletten, aangezien er een onweerszone vanuit Frankrijk over het land trekt. De kans op buien blijft groot tot aan vrijdag, wanneer het weer naar verwachting stabieler wordt.