Helmut Lotti werkt zichzelf in nesten bij VTM na zware uithaal Binnenland
Binnenland

Helmut Lotti werkt zichzelf in nesten bij VTM na zware uithaal

Helmut Lotti werkt zichzelf in nesten bij VTM na zware uithaal

Dat Helmut Lotti geen fervente voorstander is van het muzikale tv-programma ‘The Masked Singer’, heeft hij zonet laten blijken. Zal VTM hier gevolg aan geven?

In een bericht op Facebook spuwde Helmut Lotti zijn gal over ‘The Masked Singer’, waarbij hij zijn irritaties over zijn mogelijke verhulling als edelhert naar boven haalde. ‘Zo’n blonde, simpele in het panel schreeuwt mijn naam en alle schapen zijn ermee weg. Wat een ondraaglijk programma trouwens.”

Gevolgen

Ook snapt de zanger niet welke factor zo veel kijkers trekt. “Als je kijkt voor de muziek, ben je er sowieso aan voor de moeite. Telkens amper twee minuten, en de rest is kleuterig gezever. Onbegrijpelijk dat daar bijna twee miljoen Vlamingen naar kijken”, eindigde het bericht.

Dat de regen aan gokjes over ‘Edelhert’ hem mateloos frustreerden, was al duidelijk. Hij maakte er ook een aantal grappen over. Maar dat Lotti plots zo zwaar zou uithalen naar ‘The Masked Singer’, had niemand verwacht. VTM besliste om niet te reageren op het voorval, maar of de zender hier gevolg aan zal geven, en in welke vorm, is nog de vraag.

Zo starten aanstaande zomer de opnames van ‘Tien Om Te Zien’. Helmut was jarenlang een vaste waarde in het programma. Hij stond er tevens vorig jaar op de planken voor de eenmalige uitzending, maar zal de zanger ook deze zomer uitgenodigd worden voor de terugkeer van het programma?

Excuses

Ook kijken we best even toekomstgericht, want ‘Tien Om Te Zien’ en ‘The Masked Singer’ zullen niet de enige muzikale programma’s blijven waar VTM mee op de proppen zal komen. Denk daarbij maar aan ‘Liefde Voor Muziek’, waar Helmut in 2018 nog aan heeft deelgenomen en zo zijn comeback maakte.

In een statement op Facebook schreef Helmut dat hij vriendelijk bedankte voor de deelname aan het programma. Hij blijft dus steevast bij zijn mening. Wel biedt de zanger zijn excuses aan aan Julie Van den Steen. “Ik zal kort zijn: sorry Julie Van den Steen, jij bent niet simpel, enkel mijn uitspraak over jou was simpel”, klinkt het.

“Ik bied je bij deze mijn excuses aan. Ik zag het fragment van Edelhert ‘snel snel’ tussen de soep en de patatten op YouTube passeren (ik stond plots veelvuldig getagd op Facebook en wou checken wat er aan de hand was) en heb op dat moment ook maar dat gezien. Ik vond de verwarring met Johnny Logan onbegrijpelijk want van het bestaan van ‘tips’ was ik niet eens op de hoogte.”

Eer

“Ook had ik jou in die twee seconden dat je verscheen niet herkend, maar dat maakt het niet minder fout natuurlijk. Ik kan wel zeggen dat ik dat dan niet zou hebben geschreven. Het zal sowieso niet meer gebeuren in de toekomst.”

Zijn frustraties over ‘Edelhert’ blijken ook meteen als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. “Verder is vergeleken worden met Johnny Logan enkel een hele eer voor mij. Als het zou gaan over de aandacht: ik heb vorig jaar vriendelijk bedankt voor deelname aan dit programma. Hopelijk heb ik hiermee klaarheid gebracht. Ik wens jullie een prettige dag en de mensen die dit programma wél goed vinden: nog veel kijkplezier”, besluit Helmut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws