HET WEER - Géén lente, tot dan gaat het al zeker wisselvallig blijven Binnenland
Binnenland

HET WEER - Géén lente, tot dan gaat het al zeker wisselvallig blijven

HET WEER - Géén lente, tot dan gaat het al zeker wisselvallig blijven

De komende week in België staat in het teken van wisselvallig weer met zowel zonnige perioden als kans op buien en onweer, volgens de weersvoorspellingen van het KMI.

Vandaag kenmerkt zich door een mix van opklaringen en wolkenvelden, met incidenteel een bui. Tegen de avond wordt een meer uitgesproken buienlijn verwacht over het centrale deel van het land. De wind zal krachtig zijn, vooral in het binnenland en aan de kust, met rukwinden tot 80 km/u. Temperaturen variëren van 12 à 13 graden aan de kust en in de Ardennen tot 16 of 17 graden in de Kempen. 's Avonds neemt de kans op buien af en klaart het op, alhoewel de wind afneemt naar zwak tot matig.

Maandag start droog en zonnig, met name ten noorden van Samber en Maas, terwijl in andere regio's meer bewolking aanwezig is. Stapelwolken ontwikkelen zich gedurende de dag, maar de meeste plaatsen blijven droog. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden.

Dinsdag tot en met donderdag belooft een mix van regen en buien met lokaal mogelijk donderslagen. Temperaturen stijgen iets, met maxima tussen 18 en 21 graden op dinsdag en dalend tot 14 tot 19 graden op donderdag.

Vrijdag en zaterdag blijven onstabiel met perioden van zon afgewisseld door (onweers)buien. De temperaturen schommelen tussen 16 en 22 graden, waarbij het weekend vaak zonnige perioden zal kennen.

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws