KMI maakt zich grote zorgen en kondigt code oranje af Binnenland
Binnenland

KMI maakt zich grote zorgen en kondigt code oranje af

KMI maakt zich grote zorgen en kondigt code oranje af

Het KMI kondigt voor meerdere provincies code oranje af. Voor de meeste Vlaamse provincies, op Vlaams-Brabant na, code geel.

Het KMI meldt: "Een zeer actief golvend koufront komt over ons land te liggen met in meerdere provincies veel neerslag, lokaal mogelijk 50-70 mm in 24u, hetgeen plaatselijk een code oranje verrechtvaardigt, maar er is onzekerheid over de plaats waar de meeste neerslag zal vallen. Her en der is er ook kans op onweer en windstoten."

Dit kan duren tot woensdagavond. "Dan vallen er nog enkele mogelijk felle buien in het centrum en zuidelijke landshelft. Vanuit het noorden wordt het droger en verschijnen er bredere opklaringen. In het uiterste zuiden is er ook 's nachts kans op buien. Het wordt koeler. De minima liggen tussen 10 graden in het centrum en 15 graden in het uiterste zuiden en aan zee. De wind waait overwegend zwak uit noordelijke richtingen", aldus het KMI.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws