Lidl en Colruyt doen dringende oproep: "Breng het product terug naar onze winkel, consumeer het niet"

lidlPHOTONEWS
Het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) heeft via het RASFF-systeem (Europees systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders) een terugroeping aangekondigd voor het product "Vegetables chips mixed varieties" (90g) van het merk GoPure. De terugroeping is het gevolg van een te hoog gehalte aan acrylamide in het product.
Consumenten worden dringend verzocht om dit product, dat een mix van pastinaak, wortel, bieten en zoete aardappel bevat, niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt. De betreffende producten hebben productiecodes 086606, 086643 en 086374, en een houdbaarheidsdatum (THT) van 18-11-2023.
De chips werden verdeeld via diverse winkels, waaronder Lidl, Colruyt, Delhaize en Biofresh. Voor meer informatie kunnen consumenten contact opnemen met het meldpunt van het FAVV via 0800/13.550 of [email protected]. Het FAVV benadrukt de noodzaak om de veiligheid van voedingsproducten serieus te nemen en passende voorzorgsmaatregelen te treffen.