Michel Wuyts over transfer: "Daarom kies ik voor VTM en Het Laatste Nieuws" Binnenland
Binnenland

Michel Wuyts over transfer: "Daarom kies ik voor VTM en Het Laatste Nieuws"

Michel Wuyts over transfer: "Daarom kies ik voor VTM en Het Laatste Nieuws"

Michel Wuyts stapt over naar VTM en Het Laatste Nieuws. Bij VRT moest hij verplicht op pensioen gaan, maar dat ziet hij absoluut nog niet zitten.

Dus wordt Michel Wuyts nu wielerman bij VTM en HLN. "Wie transfer zegt, denkt hoge verwachtingen. Wel, voor alle duidelijkheid: ik wil nog scoren", reageert hij in Het Laatste Nieuws. "Ik ga straks uiteraard minder livecommentaar geven bij wielerwedstrijden. Het gros zit immers bij de VRT. Dat is niet erg. Een uitdaging kan onmogelijk een stap terug zijn."

Mogelijkheden

Wuyts geeft heel wat redenen waarom hij voor het project van VTM en HLN kiest. Hij ziet dit als een grote nieuwe uitdaging. "Wat mij vooral charmeert, is de waaier van mogelijkheden die men mij biedt. Ik zal straks commentaar mogen leveren bij een paar echte wielermonumenten, Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije", legt hij uit.

"Ik ga ook commentaar geven bij cyclocrossen. Daarnaast ben ik ontzettend blij dat ik mijn columns in 'Het Laatste Nieuws' kan blijven schrijven. Ik mag dat inmiddels al elf jaar doen. Dat is voor mij één van de meest aantrekkelijke componenten in deze samenwerking", benadrukt Wuyts.

Podcast

Bovendien is er voor Wuyts ook een gloednieuw verhaal aan toegevoegd. Hij komt terecht in de wereld van de podcasts. Iets waar VTM en HLN de laatste jaren ook fel op inzetten. "Nieuw voor mij worden de podcasts die ik ga doen samen met Stijn Vlaeminck en waar ik mijn mening zal kunnen toetsen aan die van een Tom Boonen of Niels Albert. Dat is een bijzonder prettig vooruitzicht", stelt hij.

Voor Michel Wuyts wordt het dus een volledig nieuw avontuur. In december is hij 65 geworden, de pensioengerechtigde leeftijd dus. Bij VRT kreeg hij - in tegenstelling tot José De Cauwer - niet de kans om na zijn 65ste nog te blijven werken voor de openbare omroep. Hij stak daarover zijn ontgoocheling nooit onder stoelen of banken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws