Torenhoge boete voor wie mond voorbijpraat over 'The Masked Singer' Binnenland
Binnenland

Torenhoge boete voor wie mond voorbijpraat over 'The Masked Singer'

Torenhoge boete voor wie mond voorbijpraat over 'The Masked Singer'

De opnames van 'The Masked Singer' zijn al achter de rug. Daardoor zijn er nogal wel wat mensen die weten wie in de kostuums zit.

Zij hebben allemaal een zwijgplicht. Het gaat om de zang- en danscoach, het studiopersoneel én het aanwezige publiek. Uiteraard ook de deelnemers en de juryleden. Het gaat hierbij om een contractuele zwijgplicht. Wie zijn mond voorbijpraat, moet een torenhoge boete van liefst 200.000 euro betalen.

Dit geldt overigens ook voor de presentator, Niels Destadsbader. Hij weet natuurlijk intussen ook de uitkomst. Toch weet hij dit als presentator niet op voorhand. Hij kiest er bewust voor om niet te weten wie in de kostuums zit, zo blijkt. "Dat heeft 2 voordelen", zeggen de makers in Het Laatste Nieuws.

"Hij kan zich niet verspreken en hij reageert 'echter' op wat er gebeurt op het podium. Je mag zijn rol niet onderschatten. Door zijn onwetendheid en spontaniteit zoekt hij even hard als de kijker", klinkt het nog. Volgend jaar moet VTM wel op zoek naar een nieuwe presentator, want Niels stapt over naar de VRT.

Karen Damen, die zelf vorig jaar de beste speurder was in de jury, begrijpt waarom dit programma zoveel succes en kijkers heeft. "Voor 'The Masked Singer' kruipen we met ons drieën (met zoontje Sky en echtgenoot Antony Van der Wee, red.) onder een dekentje", zegt ze. "Dat oude tv-gevoel, hoeveel programma's geven je dat nog?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws