Enorme prijsstijging: Zoveel spendeert een gemiddeld gezin aan hun kinderen Binnenland
Binnenland

Enorme prijsstijging: Zoveel spendeert een gemiddeld gezin aan hun kinderen

Enorme prijsstijging: Zoveel spendeert een gemiddeld gezin aan hun kinderen

In een recent onderzoek, gepubliceerd door Het Laatste Nieuws, is gebleken dat Vlaamse gezinnen maandelijks gemiddeld 1.179 euro besteden aan hun kinderen, wat een significante stijging van 28% vertegenwoordigt ten opzichte van vijf jaar geleden.

Deze kosten, die aanzienlijk hoger liggen dan de inflatie en inkomensstijgingen in dezelfde periode, omvatten uitgaven voor voeding, kleding, onderwijs, en hobby's, plus bijkomende kosten voor huisvesting zoals energie en onderhoud.

Het onderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijk bureau in opdracht van MyFamily bij 3.818 huishoudens, toont aan dat de uitgaven voor kinderen variëren naargelang het aantal kinderen en hun leeftijd. Interessant is dat de kosten per kind dalen bij gezinnen met meer dan één kind, hoewel de totale kosten toenemen. Vooral de overgang naar hogere studies en het op kot gaan van kinderen drijft de uitgaven op.

De resultaten benadrukken ook de financiële druk die gezinnen ervaren, met name tijdens bepaalde maanden zoals december en september, en de zomerperiode. Desondanks melden koppels met kinderen een hogere tevredenheid over hun financiële situatie in vergelijking met alleenstaande ouders, wat wijst op de uitdagingen die laatstgenoemden ondervinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws