Acteur Jakob ‘BTW’ Beks haalt stevig uit naar ‘F.C. De Kampioenen’: “Dat vertellen ze me dan niet” Buitenland
Buitenland

Acteur Jakob ‘BTW’ Beks haalt stevig uit naar ‘F.C. De Kampioenen’: “Dat vertellen ze me dan niet”

Acteur Jakob ‘BTW’ Beks haalt stevig uit naar ‘F.C. De Kampioenen’: “Dat vertellen ze me dan niet”

Van een verrassing gesproken: hoewel Bernard Theofiel Waterslaeghers, oftewel BTW, geen geliefd personage was in de ‘F.C. De Kampioenen’-reeks, is hij wel te zien in de nieuwe film.

De twee seizoenen waarin Jakob Beks als BTW te zien was, haalden destijds de laagste kijkcijfers. Niet abnormaal, vindt de acteur. “Eigenlijk had ik alle begrip voor de reacties van de kijkers”, zegt hij in Dag Allemaal. “Ik vind het dan ook niet erg dat ze bij de VRT die twee seizoenen telkens oversloegen."

Beks liet ooit optekenen dat zijn imago als acteur schade opliep door de rol van BTW te accepteren. Hij wil deze uitspraak nu nuanceren. “Mijn verdere carrière heeft niet geleden onder mijn tijd bij ‘F.C. De Kampioenen’. Ik heb daarna nog genoeg andere dingen gedaan. Maar een populaire serie als deze herinneren de mensen zich toch het meest. Dáár zit de imagoschade."

Appreciatie

“Of het mij rollen gekost heeft, zullen regisseurs die niet voor mij kiezen me niet vertellen”, beseft de acteur. Regisseur Jan Verheyen wou naar verluidt BTW in ere herstellen met deze kleine rol. “Zegt hij dat? Daar heb ik bij de opnamen niet bij stilgestaan, maar misschien is het wel een vorm van appreciatie, ja."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws