Actrice Loes Van den Heuvel is zeer ongerust: “Dit is de genadeslag” Buitenland
Buitenland

Actrice Loes Van den Heuvel is zeer ongerust: “Dit is de genadeslag”

Actrice Loes Van den Heuvel is zeer ongerust: “Dit is de genadeslag”

Loes Van den Heuvel en haar collega’s van 'F.C. De Kampioenen' zijn weer 'hot'. Niet alleen schitteren ze sinds deze week op het witte doek, maar er komt natuurlijk ook een nieuwe reeks over de symphatiekste voetbalploeg van het land.

Toch is er iets wat Loes enorm veel zorgen baart, namelijk de aangekondigde besparingen in de cultuursector. “Ik ben daar enorm van geschrokken”, zegt ze in Dag Allemaal. “Ik maak mij tegenwoordig over niets meer kwaad, maar nu ben ik toch uit mijn kot gekomen. Dit kan niet, mág niet gebeuren. En als het gebeurt, stop ik ermee."

Drastische woorden van de actrice. “Het is toch waar zeker! Dan is onze wereld om zeep. Dit is echt de genadeslag. De politiek dient de maatschappij allang niet meer. Het eigenbelang primeert. Men zaait enkel angst en verdeeldheid”, klinkt het hard.

Graaicultuur

Ook Vlaams minister-president Jan Jambon moet eraan geloven. Dat deze over cultuur kan beslissen zonder de nodige knowhow, vindt de actrice niet kunnen. “Dat is ook cultuur, grááicultuur! De VRT moet neutraler zijn en 44 miljoen besparen, met 250 ontslagen tot gevolg… Dat is geen democratie meer. Nee, dit is een aanfluiting”, aldus Loes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws