Bewezen: Geen vlees meer eten kan miljoenen levens redden Buitenland
Buitenland

Bewezen: Geen vlees meer eten kan miljoenen levens redden

Bewezen: Geen vlees meer eten kan miljoenen levens redden

Geen vlees eten en resoluut kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) donderdag bekend. (Het Nieuwsblad)

Volgens een studie van de Oxford Martin School, in opdracht van het WEF, kan meer dan 2 procent van de sterfgevallen door voedsel wereldwijd vermeden worden door de vleesconsumptie, in het bijzonder van rundsvlees, te verminderen. In rijke landen, waar geen vlees meer gegeten wordt, kan dit percentage oplopen tot 5 procent.

Het WEF stelt na verschillende onderzoeken dat vlees vervangen door andere eiwitten “miljoenen onnodige sterfgevallen per jaar zou kunnen voorkomen”. Bonen en erwtjes zouden het beste zijn voor de gezondheid. Zij kunnen het sterftecijfer met liefst 7 procent verminderen.

De voorzitter van het WEF, Dominic Waughray, maakt zich ernstig zorgen over de toekomst. “In 2050 zijn we met 10 miljard. De vraag naar vlees gaat toenemen. Het wordt onmogelijk om daaraan te voldoen”, waarschuwt Waughray.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws