‘De Slimste Mens’-jury zwaar onder vuur: “Hebben de mensen dit niet door dan?” Buitenland
Buitenland

‘De Slimste Mens’-jury zwaar onder vuur: “Hebben de mensen dit niet door dan?”

‘De Slimste Mens’-jury zwaar onder vuur: “Hebben de mensen dit niet door dan?”

De Slimste Mens ter Wereld’ staat al bijna 20 jaar garant voor een gezellige televisieavond. Maar als we sommige reacties lezen op de sociale media, is de quiz volgens de kijkers aan amusementswaarde aan het inboeten.

“Ik denk dat ik voor de meeste mensen kan spreken als ik zeg dat we gewoon graag kijken en luisteren naar Erik Van Looy en zijn aanstekelijke lach, voor de rest is het niveau zwaar gezakt…”, schrijft iemand online. “Zowel qua humor als qua inhoud, om nog maar te zwijgen over de juryleden. Moest iemand anders deze quiz presenteren, dan waren de kijkcijfers met 90% gedaald.”

“Dat klopt, Erik draagt de show eigenlijk helemaal alleen, al de rest is van verwaarloosbare kwaliteit…”, zegt een ander. “Met hun ingestudeerde grapjes die ze blijkbaar zelf nog leuk vinden ook! Hadden die 'komieken' nu eens een spontane respons, dan zou het nog goed zijn, maar steeds die ingestudeerde grappen? Je kan er net zo goed een paar papegaaien zetten.”

Debiele show

“Inderdaad, dit is het eerste jaar dat ik maar een paar afleveringen heb gekeken. Toen ben ik afgehaakt”, reageert een - voormalige - kijker. “Het is eigenlijk enkel nog maar goed voor mensen die nog niet doorhebben dat een script wordt gevolgd. Een script kan grappig zijn, maar niet als ze het voordoen als iets spontaan.”

“Zelfs voor die ‘aanstekelijke lach’ kijken we niet meer”, is een andere kijker streng. “Je ziet Arjen Lubach soms zitten denken: 'In wat voor debiele show ben ik hier terecht gekomen, ik kan maar beter mijn boekenverkoop zien stijgen als dit gedaan is.’ Gelukkig worden we nog niet verplicht te kijken naar dat saai programma! Oef!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws