Drie jonge vrouwen overleden na krijgen van AstraZeneca-vaccin Buitenland
Buitenland

Drie jonge vrouwen overleden na krijgen van AstraZeneca-vaccin

Drie jonge vrouwen overleden na krijgen van AstraZeneca-vaccin

In Duitsland hebben zes relatief jonge vrouwen kort na de inenting met het AstraZeneca-vaccin een trombose in de hersenen gekregen. Dat schrijft De Standaard. Dat heeft alle alarmbellen doen afgaan.

Zes vrouwen en één man zijn in Duitsland getroffen door een hersentrombose, gecombineerd met een tekort aan bloedplaatjes en bloedingen. De aandoending is erg zeldzaam, maar wel ernstig. Drie van de zeven patiënten zijn intussen overleden.

De vrouwen waren tussen de 20 en 50 jaar oud. Ze kregen de specifieke aandoening tussen de vier en zestien dagen na een inenting met het AstranZeneca-vaccin. Volgens de statistieken zou dat slechts één persoon mogen zijn nadat 1,6 miljoen mensen waren ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. Een verband met het vaccin wordt daarom ook "niet onwaarschijnlijk" geacht.

België stopt niet

Het is ook om die reden dat de Duitse regering voorlopig de vaccinaties met AstraZeneca heeft stopgezet. Ook andere Europese landen besloten om te stoppen met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. België dient dit vaccin wel nog toe.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws