Er moet Peter Bulckaen iets van het hart over zijn personage Mathias in Familie: “Ik kan dat heel goed begrijpen” Buitenland
Buitenland

Er moet Peter Bulckaen iets van het hart over zijn personage Mathias in Familie: “Ik kan dat heel goed begrijpen”

Er moet Peter Bulckaen iets van het hart over zijn personage Mathias in Familie: “Ik kan dat heel goed begrijpen”

Heel wat mensen schrokken enorm van de ommekeer in ‘Familie’: de anders zo brave Mathias is immers zo braaf niet meer.

Het heeft er namelijk alles van weg dat Mathias een passionele moord heeft gepleegd. Zou acteur Peter Bulckaen zélf daartoe in staat zijn? “Op het eerste gezicht niet, nee. Alleen… Kijk, ’t valt natuurlijk niet goed te praten, maar ik kan zeer goed begrijpen dat iemand een passionele moord pleegt”, geeft Peter toe in Dag Allemaal. “Kijk maar in de krant: relationele problemen liggen zó vaak aan de basis van misdrijven."

Ergens kan de acteur dus wel begrip opbrengen voor zo’n dader. “Zoiets gebeurt dikwijls in een opwelling van jaloezie of woede, in een vlaag van zinsverbijstering. Hoe vaak hoor je niet: ‘Zo’n brave huisvader! Allez jong, dat hadden we nooit zien aankomen!’ Maar misschien is iemand wel zo moegetergd dat de stoppen ineens doorslaan”, aldus Peter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws