Erik Van Looy met de mond vol tanden: “Zoiets geloof je toch niet?” Buitenland
Buitenland

Erik Van Looy met de mond vol tanden: “Zoiets geloof je toch niet?”

Erik Van Looy met de mond vol tanden: “Zoiets geloof je toch niet?”

Na 18 jaar komt er een Hollywood-versie van ‘De Zaak Alzheimer’. De remake zal ‘Memory’ heten en krijgt met namen als Liam Neeson, Monica Bellucci en Guy Pearce een ware sterrencast. Erik Van Looy, regisseur van ‘De Zaak Alzheimer’, is onder de indruk.

"Ik was al heel blij toen Liam Neeson enkele maanden geleden werd onthuld als hoofdrol", zegt Erik in Het Laatste Nieuws. "Ik vind hem een geweldige actieheld, maar wel eentje met een ziel. Een acteur met diepgang, naar wie mensen graag komen kijken. Dat nu ook Guy Pearce en Monica Bellucci de cast vervoegen, maakt de zaak er alleen maar beter op.”

Erik is erg tevreden dat de Hollywood-versie van ‘De Zaak Alzheimer’ er eindelijk komt. “Er is 18 jaar lang geprobeerd om deze remake op poten te zetten”, weet de presentator van ‘De Slimste Mens’. “Opmerkelijk, want de totstandkoming van de originele 'De Zaak Alzheimer' heeft ook 16 à 17 jaar geduurd.”

"Zelfs Arnold Schwarzenegger wilde de hoofdrol spelen"

“Op een of andere manier heeft deze film blijkbaar zijn tijd nodig om op zijn bestemming te geraken”, klinkt het nog. “Toch was er veel interesse: Clint Eastwood wilde het wel proberen, maar ook de productiemaatschappij van Morgan Freeman heeft een tijdlang de rechten gehad. Er is zelfs een poging geweest met Arnold Schwarzenegger. Hij wilde graag de hoofdrol spelen. Zulke dingen geloof je toch niet?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws