Eurovisiesongfestival in gevaar door coronavirus: “Het ziet er niet hoopvol uit” Buitenland
Buitenland

Eurovisiesongfestival in gevaar door coronavirus: “Het ziet er niet hoopvol uit”

Eurovisiesongfestival in gevaar door coronavirus: “Het ziet er niet hoopvol uit”

Mogelijk vormt het coronavirus een bedreiging voor het Eurovisisongfestival, dat dit jaar in Rotterdam plaatsvindt. Ab Osterhaus, een Nederlandse viroloog, heeft er alvast geen goed oog in dat het evenement zal kunnen doorgaan.

"Je moet rekening houden met het scenario dat evenementen als het Eurovisiesongfestival niet door kunnen gaan, maar dat is afhankelijk van hoe het coronavirus zich de komende tijd ontwikkelt’’, zegt Osterhaus. Het is niet verstandig om zoveel mensen vanuit de hele wereld samen te brengen, vindt hij.

Momenteel heerst er nog veel onduidelijkheid over hoe het virus zich zal verspreiden. “Maar het ziet er niet erg hoopvol uit door de verschillende plaatsen waar het nu opduikt”, aldus Osterhaus. De volgende stap is de verspreiding zo langzaam mogelijk te laten gaan.

Voorbereid op alle mogelijke risico's

Viroloog Marc Van Ranst liet eerder ook al optekenen dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat het virus onze contreien bereikt. Zijn collega Osterhaus beaamt dat. De verspreiding van het virus in de komende maanden zal van invloed zijn op grootschalige evenementen als het songfestival.

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats in mei, maar tot dusver worden er nog geen maatregelen genomen. “We monitoren alles goed en zijn voorbereid op alle mogelijke risico’s en bedreigingen”, zegt Ingrid Adriaanse van de gemeente Rotterdam. “Op basis daarvan wordt gekeken of extra maatregelen nodig zijn. Het is op dit moment echter te vroeg om in te gaan op eventuele scenario’s."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws