Evi Hanssen voelt zich neerslachtig: “Een atoombom van prikkels om te verwerken” Buitenland
Buitenland

Evi Hanssen voelt zich neerslachtig: “Een atoombom van prikkels om te verwerken”

Evi Hanssen voelt zich neerslachtig: “Een atoombom van prikkels om te verwerken”

Evi Hanssen zit middenin een verhuis, en dat is niet zo’n makkelijke opgave zo blijkt.

Evi Hanssen is zonet begonnen aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Samen met haar partner Kurt is ze van de stad naar de natuur verhuisd. “Ik heb ontzettend veel behoefte aan rust en de natuur. Het zal de leeftijd zijn. Ik kijk uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven”, zei ze daarover in januari.

Prikkels

Maar naar de rust moet Hanssen nog even zoeken. De verhuizing brengt namelijk een hoop stress met zich mee. Dat liet ze maandag via Instagram weten. “Ik heb het zelfs gegoogeld, wat een verhuis doet met een mens. Blijkbaar is die moeheid, dat neerslachtige gevoel wat ik ervaar, heel normaal.”

“Volgens psychologen is verhuizen één van de grote stressvolle gebeurtenissen in ons leven, ook al voelt de verhuizing als een positieve stap. Ons brein houdt ook niet van verandering en als je een beetje gevoelig bent, dan is zo’n verhuis een atoombom van prikkels om te verwerken.”

Fase

Toch weet Evi dat er licht aan het einde van de tunnel komt. “Ook gelezen: emotioneel gezien kom je er blijkbaar snel overheen. Het is een fase. Gewenning. Kwestie van dat gevoel te aanvaarden, de kartonnen dozen in de kelder even te laten voor wat ze zijn, en Netflixen tot ik vanzelf energie heb.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws