Frank Deboosere spreekt duidelijke taal: “Ik kan hier alleen maar voor waarschuwen” Buitenland
Buitenland

Frank Deboosere spreekt duidelijke taal: “Ik kan hier alleen maar voor waarschuwen”

Frank Deboosere spreekt duidelijke taal: “Ik kan hier alleen maar voor waarschuwen”

Frank Deboosere is al dertig jaar de vaste weerman van de VRT en heeft dus al zowat alles meegemaakt in zijn carrière. Frank is dan ook de eerste lijn om iets op te vangen wanneer er bij de mensen iets speelt, zoals nu.

"Op sociale media merk ik wel dat er meer beroering is bij dit wisselvallige weer dan bij zonneschijn”, zegt Frank in Het Laatste Nieuws. “Maar dat is relatief. Als het lang zonnig is, krijg ik berichten van mensen die door de warmte niet goed kunnen slapen. Ik heb intussen wel begrepen dat wat de ene mens goed weer vindt voor een andere slecht is.”

“Wij kunnen alleen maar waarschuwen wanneer er gevaar dreigt”

"Pas op, ik snap dat wel, hé: we zitten in een coronacrisis, de Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het EK en dan is er dat weer”, aldus Frank. “Als weersvoorspellers zijn wij heel erg tevreden als we de bal niet misslaan en er geen slachtoffers te betreuren vallen wanneer we onweer hebben voorspeld.”

“Wij kunnen alleen maar waarschuwen wanneer er gevaar dreigt”, benadrukt Frank. “Ik begrijp perfect dat mensen een bliksemafleider nodig hebben en als ik dat in deze coronatijden moet zijn, dan ben ik dat met veel plezier. Ik kan er wel tegen, ik ben goed geaard.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws