Goedele Liekens, die kanker overwon, geeft eerlijk toe: “Ik kan het gewoon niet” Buitenland
Buitenland

Goedele Liekens, die kanker overwon, geeft eerlijk toe: “Ik kan het gewoon niet”

Goedele Liekens, die kanker overwon, geeft eerlijk toe: “Ik kan het gewoon niet”

Vorig jaar werd er bij Goedele Liekens huidkanker vastgesteld. Een enorme klap voor de presentatrice/politica/seksuologe, maar ze vocht zich kranig een weg terug en heeft het gevecht tegen de ziekte voorlopig gewonnen. In een gesprek met De Zondag praat ze openhartig over de harde strijd tegen de ziekte, en over haar terugkeer in de politiek.

In 2019 raakte Goedele namelijk verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. “Het is keihard werken, maar het is zo boeiend”, zegt ze in het interview. “Ik voel dat ik een verschil kan maken. Ik word écht kwaad als mensen zeggen dat politici luiaards zijn. Mijn probleem is dat ik het niet kan loslaten, zelfs niet toen ik ziek in bed lag. Ik zou beter voor mezelf moeten zorgen. Mijn medewerker zegt dat ook. Het is de aard van het beestje, zeker? Ik kan niet onverschillig blijven.”

Niet zo vaak eenzaam

“Als ik zou sterven, mag op mijn grafzerk komen: Ik lig hier dik tegen mijn goesting", aldus Goedele. "Eigenlijk was ik ook niet zo vaak eenzaam, hoor. Mijn dochters waren zó lief. Zij studeren, maar door corona woonden ze opnieuw thuis.”

“We hebben veel intense momenten meegemaakt. We hebben zelfs samen gepuzzeld. Kan je dat geloven?”, lacht ze. “Weet je: als je dan toch kanker moet krijgen, is corona misschien wel de beste periode. Je ligt dan wel ellendig in je zetel over te geven, maar weinig mensen zien je zo. En je moet weinig missen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws