Goedele Liekens komt tot drastische conclusie: “Nooit meer” Buitenland
Buitenland

Goedele Liekens komt tot drastische conclusie: “Nooit meer”

Goedele Liekens komt tot drastische conclusie: “Nooit meer”

Goedele Liekens werd vorig jaar gediagnosticeerd met huidkanker. Het was het begin van een zware strijd tegen een uitputtende ziekte. Gelukkig kwam ze erdoor.

“Eigenlijk was dit een ellendig, maar bijzonder leerrijk jaar”, zegt Goedele in Het Laatste Nieuws. “Leerde ik in de eerste plaats over mezelf: ik heb moeite met me kwetsbaar op te stellen. Zeker aan mijn dochters. Een moeder zorgt voor haar kinderen, niet omgekeerd.”

“Ook naar mijn omgeving kijk ik met een ander oog: er deed zich een gigantische triage voor in mijn vriendenkring”, laat ze weten. “Er waren vriendschappen die véél hechter werden, maar slechts een derde van mijn bestaande vrienden- en kennissenkring bleef overeind.”

“Bovendien dacht ik altijd dat het noodlot alleen anderen trof. Maar het is als een zwaluw: die wenkt en gaat plots een andere kant uit”, merkt Goedele nog op. “Daar moeten we bij stilstaan, positief dan: er is geen tijd om ons druk te maken om pietluttigheden. Ik zal alleszins nooit meer helemaal dezelfde worden”, besluit ze.

Populair

Laatste nieuws