Harteloze ouders dumpen zoontjes van 2 en 3 jaar naakt in daklozenkamp: “We waren het beu om op hen te letten” Buitenland
Buitenland

Harteloze ouders dumpen zoontjes van 2 en 3 jaar naakt in daklozenkamp: “We waren het beu om op hen te letten”

Harteloze ouders dumpen zoontjes van 2 en 3 jaar naakt in daklozenkamp: “We waren het beu om op hen te letten”

In Oekraïne hebben twee ouders hun zoontjes van 2 en 3 jaar oud gedumpt, naar eigen zeggen omdat ze “een tijdje rust” nodig hadden.

De tijd die de jongens in het daklozenkamp spendeerden, werden ze in het oog gehouden door Sergey, zelf ook dakloos. “Dat koppel vroeg of we even op hun kinderen wilden letten”, aldus de man. “Ze zeiden dat ze naar de winkel moesten om eten te kopen, het zou maar twintig duren. Maar we hebben hen nooit meer gezien."

Het was een voorbijgangster die de verwaarloosde peuters tussen de daklozen zag zitten en de politie verwittigde. “Ik was eigenlijk op zoek naar een plek om te zonnen, maar stootte zo op dat kamp. Het beeld van die jongens op vuile dekens staat op mijn netvlies gebrand. Ze droegen geen kleren en zagen er heel smerig uit. Ik heb onmiddellijk de politie gebeld”, zo zegt ze.

Mowgli

“Die jongens leefden als Mowgli (het mensenkind uit ‘Jungle Book’ dat opgevoed werd door een roedel wolven; nvdr)”, aldus politiewoordvoerster Dina Kurnikova. “Ze waren naakt en dronken water uit de rivier. Ze waren zo uitgehongerd dat ze eten zochten tussen het afval op het strand."

Andrey en Maksim bleken onderkoeld en hadden infecties opgelopen. “Ze voelen zich slap en kunnen amper stappen”, zei kinderarts Taisa Klimenko. “Ze wisten wie ze waren en konden hun leeftijd zeggen, maar over hun ouders hebben ze geen woord gerept.”

Rust

Nadat ze de politie over de vloer kregen, verklaarden de ouders van de jongens dat ze het “beu waren om op de jongens te letten, en “nood hadden aan rust”.

De twee worden aangeklaagd voor verwaarlozing en riskeren een celstraf van vijf jaar. Daarnaast dreigen ze ook ontzet te worden uit hun ouderlijke macht. De kinderen verblijven in een weeshuis tot de rechtbank een oordeel geveld heeft.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws