Jeroen Meus deelt pakkende boodschap over overleden broer Wim

jeroenmeusPHOTONEWS 3
Een mistroostige dag voor tv-kok Jeroen Meus. Jeroens broer, die in de nacht van 31 december op 1 januari het leven liet, zou vandaag 45 jaar geworden zijn.
20 januari 2022. Voor velen een gewone werkdag, voor Jeroen een dag die hij met heel wat hartenpijn moet starten. Zijn broer Wim, die van oud- op nieuwjaar overleed aan de gevolgen van darmkanker, zou vandaag de leeftijd van 45 bereikt hebben.

Schuldig

“Net voor middernacht is mijn lieve broer voor altijd vertrokken. Al het vuurwerk is voortaan voor hem. Ik ga je missen Wikke.” Met die boodschap kondigde Jeroen op 1 januari het verlies aan van zijn broer aan de wereld aan.
Jeroen kreeg in het verleden al te maken met kanker in zijn omgeving, maar had naar eigen zeggen zelf nooit verwacht dat de ziekte een naaste zou treffen. “Het is een hele andere beleving als je plots dat telefoontje

krijgt en beseft dat de ziekte zo dichtbij komt. Ergens voel ik mij schuldig dat ik er voor die andere mensen niet vaker geweest ben. Je weet niet wat het is tot het je overkomt.”
Jeroen sprak altijd heel open over de ziekte van z’n broer. Zo zagen we in 2019 een zeer emotionele Jeroen Meus, die toen voor het eerst met de ziekte van zijn broer naar buiten trad. Jeroen probeerde namelijk zo lang mogelijk de kwestie binnen de familie te houden. Nog maar enkele dagen voor de vierdaagse trip met Wim Lybaert, vernam Jeroen het verschrikkelijke nieuws.

Tranen

“Wim en ik schelen maar 15 maanden en ik heb een enorme band met hem. Wij zijn heel yin en yang" vertelde Meus aan Lybaert. “Waar ik heel assertief ben, is hij eerder wat rustiger. Ik durf te zeggen dat als er iemand is die me met mijn voeten op de grond heeft, dan is dat zeker en vast Wim.”
“Ik wist niet of ik erover wou babbelen, maar ik denk dat het onvermijdelijk is. Ik ben bang, zeer bang”, waarna Meus in tranen uitbarstte naast Wim Lybaert.
"Ik heb mijn mama moeten vertellen dat haar zoon kanker had. Dat vind ik het zwaarste wat ik ooit heb moeten doen. Het beeld van mijn mama, die mijn broer vastpakt, naar boven kijkt met die hulpeloze blik in haar ogen. Dat is een beeld dat ik nooit ga vergeten."

Lotto

Hoewel de kanker uitgezaaid was en alles ernaar verwees dat Wim nooit zou genezen, bleef Jeroen de moed erin houden. “Komt goed, lieve broer. The force is strong in our family”, schreef hij bij onderstaande foto.
Ook in ‘Sergio Over De Grens' haalde Jeroen de ziekte van broer Wim aan. “Je weet dat er een ziekte is in mijn familie. Mijn broer rookt niet, drinkt niet, is super sportief en wordt ook getroffen”, getuigde hij. “Ik heb geleerd dat het leven een lotto is.” Op het moment van de uitzending was Jeroens broer inmiddels overleden.